Matematik

simplificer :D

16. december 2019 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Skal simplificere udtrykket markeret med et spørgsmålstegn (se vedhæftet fil)  

rød cirkel er det udtryk der skal simplificeres

grøn cirkel er hjælpe funktion til at simplificere 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2019 af peter lind

Er din profil rigtig? Det her forekommer mig at være betydelig mere avanceret end en gymnasieelev kommer ud for.

Hvad er Y ?


Svar #3
16. december 2019 af bokaj123

Y kan vi kalde output, men det betyder vel ikke noget her :)?


Svar #4
16. december 2019 af bokaj123

det  der volder mig problermer er det 1/u, eller u-1 men det hjælper mig ikke rigtig..


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2019 af peter lind

1/u = u-1

At give Y et navn hjælper mig ikke. Der står at man skal bruge definitionen af Y. Hvad er definitionen


Svar #6
16. december 2019 af bokaj123

står øverest #1 (den grønne cirkel)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2019 af Anders521

# 6

Du har sikkert bemærket, at der først lægges p(i) til på begge sider efter der differentieres. Udtrykket med den røde cirkel kan, som start, forenkles ved at bytte om på nogle faktorer således at μ·(1/μ) = 1. Dernæst kommer det "svære": du har at 

Y = (∫01 y(i)(1/μ))μ  så hvis du opløfter begge sider af dette udtryk med eksponenten (μ-1)/μ, skulle du gerne indse at Y(μ-1)/μ er det samme som (∫01 y(i)(1/μ))μ-1.

... (mikroøkonomi?)


Svar #8
17. december 2019 af bokaj123

ja det kan jeg godt se, det er faktisk makro. Spørgsmålet er bare om man havde set at man kan substituere ind for Y ved at omskrive den lidt... 


Skriv et svar til: simplificer :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.