Matematik

Hvilken af funktionerne høre til grafen? HJÆLP

16. december 2019 af Elninoo - Niveau: B-niveau

En som kan hjælpe med denne opgave 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede

Og så kan du jo passsende lige oplyse os om,
hvilke funktioner, det er at graferne skal passe sammen med ... :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2019 af Kap1D

A = f(x), B=g(x), C = f'(x).

Hvorfor? Fordi hældningen af A er positiv i det samme interval som C er positiv, altså må C være A's afledte. B må derfor være graf for g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2019 af AMelev

A's nulpunkt kan til nød passe med C's max, men A's fortegn passer ikke med C's monotoni. A's nulpunkt svarer ikke til B's min. A er altså ikke graf for f '(x), så enten B eller C er graf for f '(x)
B og C har ikke max/min i hinandens nulpunkter, så de kan ikke være hhv. f '(x) og f(x). 
Altså må A være graf for f(x), og pga. monotonien, må C være graf for f '(x) og dermed B være graf for g(x).
 


Svar #4
17. december 2019 af Elninoo

Tak til jer alle - må gud belønne jer ;) 


Svar #5
17. december 2019 af Elninoo

Mens vi er i gang - kan i muligvis hjælpe med den sidste opgave? Skal til at kigge på kombinationer - men kan simpelthen ikke få det til at virke..


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2019 af AMelev

Husk lige en anden gang: Ny opgave ~ Ny tråd, ellers bliver det let noget rod.


Man skal vælge både lakering og indtræk. For hver af de 10 lakeringsmuligheder er der 5 indtræksmuligheder. Du skal derfor gange antallet af muligheder for valgene.

Huskeregel: "Både-og: Gange", "Enten-eller: Plus"


Skriv et svar til: Hvilken af funktionerne høre til grafen? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.