Matematik

Løs en ligning uden hjælpemidler

16. december 2019 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

x=3

x^3-9*x^2+23*x-15=0

hvordan løser jeg den 

- tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af Anders521

# 0

Jeg ved ikke om dette er en del af jeres pensum, men polynomiers division kan du bruge, idet du får oplyst at x=3. Dividerer du x3 -9x2 + 23x -15 med x-3 får du polynomiet x2 - 6x + 5. Med dette kan du så beregne diskriminanten til at afgøre om der er flere løsninger. 


Svar #2
17. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

hvad har du gjort med de 23 x?


Svar #3
17. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

Jeg skal bare bevise at x=3 kan være en af løsningerne 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2019 af Anders521

# 3

Hvis du blot skal vise at x=3 er en løsning, skal du indsætte tallet 3 i din ligning.


Skriv et svar til: Løs en ligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.