Matematik

bestem tallet a i en andengradsligning

16. december 2019 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan bestemmer jeg tallet a i a*x^2-40*x+10=0 så den kun har en løsning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af ringstedLC

\begin{align*} d = 0&=b^2-4ac \\ a&=\;?\end{align*}


Svar #2
17. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2019 af ringstedLC

\begin{align*} d &>0\rightarrow \text{ to l\o sninger} \\ d &<0\rightarrow \text{ ingen l\o sning} \\ d &=0\rightarrow \text{ en l\o sning} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2019 af PeterValberg

Givet andengradsligningen

ax^2+bx+c=0

Hvis diskriminanten d er lig med nul,
så har andengradsligningen netop én løsning.
Diskriminanten bestemmes som:

d=b^2-4ac

Du skal altså løse ligningen:

d=0

b^2-4ac=0

Med dine aktuelle tal indsat, bliver det:

(-40)^2-4\cdot a\cdot 10=0

bestem a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
17. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

men hvordan bestemmer jeg så a


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2019 af PeterValberg

Du isolerer a i ligningen

(-40)^2-4\cdot a\cdot 10 = 0

(-40)^2-40\cdot a = 0

40\cdot a = 1600

a = \frac{1600}{40}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: bestem tallet a i en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.