Kemi

Opskriv reaktionsligningen

27. december 2019 af hellok1tty (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Patienten har været behandlet med et antacidum, der indtages som tyggetabletter. Hver tablet indeholder 449 mg calciumcarbonat (CaCO3) og 104 mg magnesiumhydroxid (Mg(OH)2). Det antages, at mavesaften har en pH-værdi pa° 1,5 hidrørende fra sekretion af HCl og et volumen pa° 395 mL.

Opskriv den samlede balancerede kemiske reaktion for neutralisering af HCl med det angivne antacidum.

Hvordan gør jeg så lige det her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllr} &n_{H_3O^+}=V\cdot c=\left ( 0.395\; L \right )\cdot 10^{-1.5}\; \frac{mol}{L}&=&0.012491\; mol\\\\&n_{C{O_3}^{2-}}=n_{CaCO_3}=\frac{0.449\; g}{100.0869\; \frac{g}{mol}}&=&0.004486\; mol\\\\ &n_{OH^-}=2\cdot n_{Mg(OH)_2}=2\cdot \frac{0.104\; g}{58.3197\; \frac{g}{mol}}&=&0.003567\; mol\\\\\\ &n_{H_3O^+}^{rester\! ende}=\left ( 0.012491-0.004486-0.003567 \right )\; mol&=&0.004438\; mol\\\\ &\left [ H_3O^+ \right ]_{justeret}=\frac{0.004438\; mol}{0.395\;L}&=&0.011235\; M\\\\ &pH_{justeret}=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )&=&1.9 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllllll} & 4\, HCl\; +\; CaCO_3\; +\;Mg(OH)_2\; \longrightarrow\; CaCl_2\; +\;MgCl_2\; +\;CO_2\; +\;3\, H_2O \end{array}


Svar #3
28. december 2019 af hellok1tty (Slettet)

#2

Det tror jeg ikke jeg forstår... Hvad skal alle de udregninger til for? Og hvordan ved du at der skal være 4 HCl, eller at Mg reagerer med Cl?

Skriv et svar til: Opskriv reaktionsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.