Matematik

Overfladeareal??

30. december 2019 af lauhan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan ikke finde ud af om det er rigtigt det jeg prøver at gøre, jeg har fundet en formel for overfladeareal af pyramiden altså 0,5*h*g så jeg sætter tallene ind 0,5*2*3= 3

Ved ikke om det er rigtigt det jeg gør. 

Er der en der kan hjælpe. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2019 af ringstedLC

Det er det ikke, da du bruger formlen for rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2019 af janhaa

A=4*3,75+9=24


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2019 af StoreNord

Dèt er så inclusiv "underfladen".


Svar #4
30. december 2019 af lauhan (Slettet)

forstår ikke 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. december 2019 af StoreNord

De 4 trekantede sider er 3.75, og bunden er 3x3. Gør det ikke sværere end det er.  :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. december 2019 af ringstedLC

#4: Højden i sidefladen er hypotenuse i en trekant, der har kateterne ½s og h:

\begin{align*} A_{ov.-fl.} &= \text{sider}\cdot \tfrac{1}{2}\cdot h_s\cdot s \\ A_{ov.-fl.} &= 4\cdot \tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{h^2+\left(\tfrac{1}{2}s\right)^2}\cdot s \\ &= 2s\cdot \sqrt{h^2+\left(\tfrac{1}{2}s\right)^2} \\ A_{tot.} &= A_{ov.-fl.}+s^2 \\ &= 6\cdot \sqrt{2^2+\left(\tfrac{3}{2}\right)^2}+3^2 \\ &= 6\cdot \sqrt{6.25}+9=24 \end{align*}


Skriv et svar til: Overfladeareal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.