Matematik

Hvordan løses ligningen 21:a = 7,5?

02. januar 2020 af Storebånd28 - Niveau: 8. klasse

Hej alle

Sidder overfor en meget drilsk ligning, og ved ikke helt lige hvordan man regner sådan en ud?

Ligningen 21 : a = 7,5

Håber nogen ville hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{21}{a} &= 7.5 \end{align*}

- gang med a på begge sider.

- divider med 7.5 på begge sider.

det vil sige; byt om på a og 7.5.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. januar 2020 af mathon

         \begin{array}{llll}\frac{21}{a}=7.5&\textup{multiplicer med a}\\\\21=7.5a&\textup{divider med 7.5}\\\\\frac{21}{7.5}=a\\\\a=\frac{42}{15}=\frac{3\cdot 14}{3\cdot 5}=\frac{14}{5}=\frac{28}{10}=2.8 \end{array}


Svar #3
02. januar 2020 af Storebånd28

Tusind tak for det! 


Skriv et svar til: Hvordan løses ligningen 21:a = 7,5?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.