Matematik

Bestem a (eksponentiel udvikling)

03. januar 2020 af unknownknowledge - Niveau: A-niveau

Opgave lyder følgende:

En eksponentiel udvikling , y = b * ax, har b = 4 og går gennem puktet (3; 20). 

a) Bestem a. 

Hvordan er det jeg gør det? Jeg ved i forvejen hvordan man finder konstanterne, a og b, ud fra to punkter, men her er der kun oplyst et punkt, og konstanten b´s værdi. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2020 af ringstedLC

Indsæt de kendte værdier og isoler a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2020 af mathon

                           \small \begin{array}{llll}y=4\cdot a^x\\\\20=4\cdot a^3\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2020 af AMelev

#0 I princippet har du jo to punkter, idet b =f(0), så du har (0,4) og (3,20), så du kan godt benytte formlen for a side 19 (100).


Skriv et svar til: Bestem a (eksponentiel udvikling)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.