Kemi

Henrys konstant

03. januar 2020 af N0valyfe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa! 

Jeg sidder fast i følgende opgave og kan ikke rigtig finde ud af hvordan den skal tackles! Alt hjælp værdsættes: 

a) Hvis 50 ml af en vandig opløsning, som har et partialtryk af C02 på 14,7 kPa, titreres med 3,118 ml O, 1 M NaOH kan Henry' s konstant k' beregnes til

Tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2020 af mathon

             \small CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, NaOH\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; N a_2CO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} &n(CO_2)=\frac{1}{2}\cdot \left (0.003118\; L \right )\cdot \left ( 1\; \frac{mol}{L} \right )=0.001559\; mol\\\\&m(CO_2)=\left ( 0.001559\; mol \right )\cdot \left (44.01\; \frac{g}{mol} \right )=0.068612\; g \end{array}

For gasser ved konstant temperatur og som ikke reagerer med opløsningsmidlet,
er
      massen af den opløste gas i et givent volumen væske ligefrem proportional med partialtrykket (Henrys lov,
     1803).

                   \small \begin{array}{lllll} &m(CO_2)=K_{Henry}\cdot p_{CO_2}\\\\&\left (0.068612\; g \right )=K_{Henry}\cdot 14.7\; kPa\\\\&K_{Henry}=\frac{0.068612\; g}{14.7\; kPa}\\\\&K_{Henry}=0.004667\; \frac{g}{kPa} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2021 af Carladsen

Jeg sidder med samme opgave, og det korrekte svar på opgaven er 2,36 kPa/mM. 
Hvordan kommer man frem til det?


Skriv et svar til: Henrys konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.