Matematik

Hjælp bestemmelse af to stamfunktioner

07. januar 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det eneste jeg mangler hjælp til er de to sidste opgaver, en kan forklare mig hvordan jeg løser dem 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll}5.&F_5=\int \left (-\frac{1}{3}x-\frac{1}{6} \right )\mathrm{d}x&=&-\frac{1}{6}x^2-\frac{1}{6}x+k\\\\\\ 6.&F_6(x)=\int \frac{1}{2\sqrt{x}}\, \mathrm{d}x&=&\sqrt{x}+k \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}\textup{detaljer:}\\\\&6.&f_6(x)=\frac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}\\\\&&F_6=\int\frac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}\: \mathrm{d}x =\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{-\frac{1}{2}+1}\cdot x^{-\frac{1}{2}+1}+k=\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{\frac{1}{2}}\cdot x^{\frac{1}{2}}+k=\frac{\frac{1}{2}}{\frac{1}{2}}\cdot \sqrt{x} +k=\\\\&&\sqrt{x}+k\end{array}


Skriv et svar til: Hjælp bestemmelse af to stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.