Matematik

Konvekse funktioner

08. januar 2020 af dolittle (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Forklar hvad det vil sige, at en funktion er konveks.

b) Hvorfor er konvekse funktioner interessante?

c) Er funktionen f(x)=\frac{1}{x^2},\;x\ne 0 konveks? Begrund svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2020 af peter lind


Svar #2
08. januar 2020 af dolittle (Slettet)

#1 Det har jeg gjort, og det hjalp mig ikke rigtig. Det er en opgave fra differentialregning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2020 af peter lind

Der står da intet om differentialregning i #0


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2020 af Anders521

# 2

Du kan prøve at bruge definitionen for en konveks funktion i hjemmesiden i #1


Svar #5
08. januar 2020 af dolittle (Slettet)

Er svaret på c) ja eller nej? Da linjestykket fra (-1,f(-1)) til (1,f(1)) ikke ligger over grafen, må svaret være nej. Da den anden afledede er positiv overalt, må svaret være ja. Det kan jeg ikke få til at stemme.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. januar 2020 af AskTheAfghan

Tag eksempelvis (x1,x2) = (-1,1) og t = 1/3. Hvad fortæller ulighedstegnet i definitionen i #1?

[Ang. f '' ≥ 0 kommer vel an på hvordan definitionsmængden ser ud; det skulle gerne være en konveks mængde hvis jeg ikke tager fejl. Men R\{0} er ikke konveks.]


Svar #7
08. januar 2020 af dolittle (Slettet)

OK, så fordi f(-1)=f(1)=1 og f\left(-\frac{1}{3}\right)=9>1, så er svaret på c) nej?

Så mangler jeg a) og b). Er svaret på a), at definitionsmængden skal være \Bbb{R}, og at linjestykket mellem to punkter på grafen altid skal ligge over grafen? Er det ensbetydende med, at den anden afledede er positiv overalt? Hvorfor?


Skriv et svar til: Konvekse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.