Matematik

Estimer firmaets overskud

08. januar 2020 af BenjaminChris - Niveau: B-niveau

Et firma har overskud på 73.000 kr ved produktion af 60 varer. Tangenthældningen for firmaets overskudsfunktion i x = 60 er 1.400. Estimer firmaets overskud ved produktion af 62 varer

Hvad gør jeg her? Umiddelbart tænker jeg det er tangenthældning-delen som driller mig. Forstår ikke helt det med x = 60 er 1.400


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} O(60) &= 73000 \\ O'(60) &= 1400 \\ y &= f'(x)\,(x-x_0)+f(x_0) \\ O(62)=y &= O'(60)\,(62-60)+O(60) \\ O(62) &=\;? \end{align*}


Svar #2
08. januar 2020 af BenjaminChris

Det forstår jeg ikke. Hvordan skal jeg beregne O(62)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2020 af ringstedLC

Ved at beregne højresiden af udtrykket.


Svar #4
08. januar 2020 af BenjaminChris

Bliver det 75800?

O(60) = 73000

O'(60) = 1400

y=1400*(62-60)+73000 ? y=75800


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2020 af ringstedLC

Stol på din lommeregner og se følgende for dig: En eller anden overskudsfunktion indeholder punktet (60, O(60)) og har her en hældning på 1400, altså "én hen og 1400 op". Estimatet er, at hældningen er den samme i:

\begin{align*} (62,O(62)) &= (60+2,O(60)+2\cdot 1400) \\ &= (62,75800) \end{align*}


Skriv et svar til: Estimer firmaets overskud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.