Matematik

Knæk koden matematisk

11. januar 2020 af kamillaskg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået stillet denne opgave af min lærer, og jeg er gået helt på bar bund. Måske nogle af mine svar også er forkerte, men jeg er desparat efter hjælp!!

Opgave 1: Hvad er kubikroden af 216?

6

Opgave 2: Hvad er en fjerdedel gange en halv divideret med en ottendedel?

1

Opgave 3: I en ligebenet retvinklet trekant ved vi, at en af kateterne er 10. Beregn længden af hypotenusen og afrund til nærmeste hele tal.

14

Opgave 4: På gymnasiet i Klogestrup går der mellem 22 og 28 elever i hver klasse. I 1.x er der normalt fem piger flere end der er drenge. Men en dag, hvor der er mange syge, er der dobbelt så mange drenge, som der er piger. Og til lærerens forundring er alle drengene mødt op. Hvor mange elever går der i alt i 1.x?

25

Opgave 5: En terning måler 100 cm på alle sider. Hvor mange kubikmeter er terningen?

1

Opgave 6: 1000001 - 101001 =

899.000

Opgave 7: Vinkelsummen af et polygon er 4140 grader. Hvor mange sider har polygonet?

11

Opgave 8: Beregn sandsynligheden for at slå fire (f.eks. en etter og en tre’er) i alt med to almindelige seks sidede terninger. Angiv svaret som en brøk. Forkort mest muligt - hvad er brøkens nævner?

3

Opgave 9: The answer to this question is the same, as the answer to question number six.

899.000

Opgave 10: Hvad er det femte primtal?

11

Tilsammen danner opgavernes svar en kode du skal knække!! Svar:______________________________________.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2020 af Bibo53

Opgave 6: Måske skal du regne i 2-talssystemet (altså binært)?

Opgave 7: Vinkelsummen i en polygon med n sider er (n-2)\cdot 180^{\circ}.

Opgave 8: Da \frac{3}{36}=\frac{1}{12}, må svaret være 12.

Ellers har du regnet rigtigt.


Svar #2
11. januar 2020 af kamillaskg (Slettet)

Hvad mener du med 2 talssystemet i opgave 6?

og i opgave 7 man sætte 4140 ind på n plads og derefter udregne det? 

allerede tusind tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2020 af Bibo53

I 2-talssystemet bliver opgaven til 33-25=8.

Opgave 7: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2020 af ringstedLC

Opg. 7:

\begin{align*} V &= 180^{\circ}\cdot (n-2) \\ 4140^{\circ} &= 180^{\circ}\cdot (n-2) \\ n &= \;? \end{align*}

Opg. 8:

\begin{align*} P(4) &= \frac{(1,3)+(2,2)+(2,2)+(3,1)}{6\cdot 6} \\ P(4) &= \frac{4}{36} \Rightarrow \text{mindste n\ae vner}= \;? \end{align*}

\begin{align*} \text{Kode} &= 6,1,14,25,1,899000,{\color{Red} (\text{opg.\,7})},{\color{Red} (\text{opg.\,8})},899000,11 \\ \end{align*}


Svar #5
11. januar 2020 af kamillaskg (Slettet)

Opgave 7. (4140-2)*180= 7444840?
Eller har jeg regnet noget forkert?

Og i opgave 8. Er jeg forvirret, da man jo skal forkorte den? Er svaret så 12 eller 18

Igen sætter kæmpe pris på jeres hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2020 af Bibo53

Da

(n-2)\cdot 180^{\circ}=4140^{\circ},

er

n-2=\frac{4140}{180},

hvorfor

n=\frac{4140}{180}+2.

I opgave 8 er svaret 12. Da der er tre muligheder for at summen er fire ((1,3), (2,2) og (3,1)), er sandsynligheden for at summen er fire

\frac{3}{36}=\frac{1\cdot 3}{12\cdot 3}=\frac{1}{12}.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2020 af ringstedLC

Opg. 7: Du kender V, ikke n.

Opg. 8: Forkort med 4. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2020 af ringstedLC

#6: Der er fire muligheder ((1,3), (2,2), (2,2), (3,1)).


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2020 af Bibo53

#8 Nej, man kan kun slå to toere på en måde.


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. januar 2020 af ringstedLC

#9: For pokker da, hvor har du ret!

og undskyld #0.

MEN:

\begin{align*} \left (1000001\right )_{2}-\left (101001\right )_{2} &\neq \left (33-25\right )_{10} \\ \left (\overset{2^6}{\underset{64}{1}}\;\overset{2^5}{0}\;\overset{2^4}{0}\;\overset{2^3}{0} \;\overset{2^2}{0}\;\overset{2^1}{0}\;\overset{2^0}{\underset{1}{1}} \right )- \left (\overset{2^5}{\underset{32}{1}}\;\overset{2^4}{0}\;\overset{2^3}{\underset{8}{1}} \;\overset{2^2}{0}\;\overset{2^1}{0}\;\overset{2^0}{\underset{1}{1}} \right )\; & \\ \left (65-41 \right )_{10} &= 24 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2020 af Bibo53

Du har ret, svaret i opgave 6 er 24 (eller 899000). Det betyder, at koden er

6,1,14,25,1,24,25,12,24,11

eller

6,1,14,25,1,899000,25,12,899000,11

Jeg gætter på, at tallene skal oversættes til bogstaver, men jeg kan ikke gennemskue hvordan.


Svar #12
13. januar 2020 af kamillaskg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen allesammen, man skulle være meget kreativ, og derfor var koden FANTASTISK. Men tusind tak for jeres hjælp!!


Skriv et svar til: Knæk koden matematisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.