Matematik

Jeg er på bar bund med hvordan man løser det her sæt opgaver.

15. januar 2020 af misterclause (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er så elendig til funktionsregning. Er der nogen der kan komme med en god forklaring eller noget på hvordan man løser de her opgaver. Har vedhæftet min opgave. 

Vedhæftet fil: Sæt 3 funktioner.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2020 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved.

Så kan man måske hjælpe dig til at blive bedre til funktionsregning. Hvad siger din lærer, at du gør forkert?


Svar #2
15. januar 2020 af misterclause (Slettet)

Mit problem er jeg ikke ved hvordan man skal kunne finde ud af hvordan man regner ud hvor lang dagens er den 1 Januar og hvornår dagen er 10 timer lang. 

Har bare fået denne forskrift: f(x) = 5,1 * sin(0,0172x - 1,38) + 12,3               0\leq x\leq365

Når jeg ser den forskrift bliver jeg bare forvirret. 

Vi er så mange i vores klasse så det ikke altid hun når at hjælpe alle. 


Svar #3
15. januar 2020 af misterclause (Slettet)

og x er antal dage siden 1 januar og F8x) er dagens længde målt i timer


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}a)\\&\textup{dagsl\ae ngde i}\\ &\textup{T\o nder 1. januar:}&f(0)=5.1\cdot \sin(0.0172\cdot 0-1.38)+12.3\\\\ &&5.1\cdot \sin(-1.38)+12.3=7.29\; timer \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}c)\\&\textup{dagsl\ae ngde 10}\\ &\textup{timer i T\o nder :}&10=5.1\cdot \sin(0.0172\cdot x-1.38)+12.3\\\\ &&\frac{10-12.3}{5.1}= \sin(0.0172\cdot x-1.38)\\\\&&-0.45098= \sin(0.0172\cdot x-1.38)\\\\&& \sin(0.0172\cdot x-1.38)=\sin(\pi -0.0172\cdot x+1.38)=-0.45098\\\\&\textup{1. l\o sning:}\\&&0.0172\cdot x-1.38=\sin^{-1}(-0.45098)=-0.467863\\\\&&x=53\\\\&\textup{dvs} &\textup{22. februar} \\\\& \textup{2. l\o sning:}&\pi -0.0172\cdot x+1.38=-0.467863\\\\ &&x=290\\\\&\textup{dvs}&\textup{17. oktober} \end{array}


Svar #6
15. januar 2020 af misterclause (Slettet)

#5

\small \small \small \begin{array}{lllll}c)\\&\textup{dagsl\ae ngde 10}\\ &\textup{timer i T\o nder :}&10=5.1\cdot \sin(0.0172\cdot x-1.38)+12.3\\\\ &&\frac{10-12.3}{5.1}= \sin(0.0172\cdot x-1.38)\\\\&&-0.45098= \sin(0.0172\cdot x-1.38)\\\\&& \sin(0.0172\cdot x-1.38)=\sin(\pi -0.0172\cdot x+1.38)=-0.45098\\\\&\textup{1. l\o sning:}\\&&0.0172\cdot x-1.38=\sin^{-1}(-0.45098)=-0.467863\\\\&&x=53\\\\&\textup{dvs} &\textup{22. februar} \\\\& \textup{2. l\o sning:}&\pi -0.0172\cdot x+1.38=-0.467863\\\\ &&x=290\\\\&\textup{dvs}&\textup{17. oktober} \end{array}

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Jeg er på bar bund med hvordan man løser det her sæt opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.