Matematik

Ballon - Eksponentiel Funktion

15. januar 2020 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lidt i tvivl angående opgaven her. Den lyder på.

En ballonskipper på en varmluftsballon medtager en dag både højdemåler og trykmåler på sin tur. I højderne 1,5 km og 4,0 km noterer han trykkene 839 hektopascal og 601 hektopascal. Lufttrykket antages at aftage eksponentielt med højden.

Jeg ved at b = 1430.809921 og at a = 0.8750744516

Dette er opgaven jeg er i tvivl om.

Hvor mange procent aftager trykket, når ballonen stiger 3,0 km?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2020 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llll}&\frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}\\\\&\frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=0.8751^{3}\\\\&1+r_y=0.6036\\\\&r_y=\frac{p_y}{100}=-0.3964\\\\&p_y=-39.64\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2020 af peter lind

beregn lufttrykket i 3 km højde og se hvor mange procent den ar aftaget med i forhold til højden 0


Skriv et svar til: Ballon - Eksponentiel Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.