Matematik

MATEMATIK HJÆLP (GIV MIG SVARET)

16. januar 2020 af vvinks - Niveau: 8. klasse

Undersøg, hvordan en sumfigur med fem felter skal udfyldes med udtrykkene n, n+1, n+2, n+3 og n+4, for at summen vandret og summen lodret bliver størst mulig.

Eksempel på en sumfigur:

Vedhæftet fil: Screenshot_10.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2020 af Moderatoren

Det er vigtigere at kunne finde frem til svaret end at have svaret. 

Hvad har du problemer med, når du skal finde frem til svaret? Hvad tænker du, at du skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2020 af StoreNord

2n+m=5               2n+m=5
n+3m=5        ⇔    2n+6m=10

Så trækker vi fra:        0 - 5m=-5      ⇔  m=1     n= ?


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP (GIV MIG SVARET)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.