Matematik

Prisen på en vaskemaske falder med 25% til 4875. Hvad kostede den før prisfaldet?

17. januar 2020 af Snib (Slettet) - Niveau: C-niveau

Prisen på en vaskemaske falder med 25% til 4875. Hvad kostede den før prisfaldet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llll}\textup{pris efter prisfald:}&p_{{nu}}=p_{\textup{f\o r}}\cdot \left ( 100-25 \right )\%=p_{\textup{f\o r}}\cdot\left ( 1-0.25 \right )=p_{\textup{f\o r}}\cdot 0.75\\\\&4875=0.75\cdot p_{\textup{f\o r}}\\\\&p_{\textup{f\o r}}=\frac{4875}{0.75}=6500 \end{array}


Svar #2
17. januar 2020 af Snib (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Prisen på en vaskemaske falder med 25% til 4875. Hvad kostede den før prisfaldet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.