Matematik

Vil du hjælpe mig

18. januar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har en aflevering for men kan ikke helt løse en af opgaverne, da jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe den an og hvilke formler jeg skal bruge. Jeg håber der er en der kan hjælpe 


Svar #1
18. januar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet)

Dette er opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2020 af ringstedLC

Start med at bestemme fordoblingskonstanten for :

\begin{align*} f({\color{Blue} 0})={\color{Magenta} 2} \Rightarrow \text{det dobbelte}\cdot f(0)=2\cdot {\color{Magenta} 2}={\color{DarkGreen} 4}=f({\color{Red} 3})\text{ (afl\ae ses)} \Rightarrow T_2={\color{Red} 3}-{\color{Blue} 0}={\color{Red} 3} \end{align*}

Når x vokser "3" vokser f(x) til det dobbelte. For g(x):

\begin{align*} g_{T_2} &=2\cdot f_{T_2} \\&=2\cdot {\color{Red} 3}=6 \\ f(0)=g(0) &= 2 \\\Rightarrow g(6)&=2\cdot g(0) \\g(6)&=2\cdot 2=4 \end{align*}

Når x vokser "6" vokser g(x) til det dobbelte. Nu kan g skitseres som en graf gennem (0,2) og (6,4).


Skriv et svar til: Vil du hjælpe mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.