Matematik

Hvad bruges denne formel til

19. januar 2020 af joseflahlou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ved simpelthen ikke, hvad den formel bruges til. Hvis der er nogen, der kan uddybe det, så ville jeg være så glad. Billede af opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: hvordan opgave 1d.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2020 af mathon


Svar #2
19. januar 2020 af joseflahlou (Slettet)

Så, hvad bruges den til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2020 af mathon

Til beregning af vækstraten for en eksponentiel funktion.

Man har 
               \small \begin{array}{lllll} &y=b\cdot a^x\\\\&y_2=b\cdot a^{x_2}\\&y_1=b\cdot a^{x_1}\\\textup{hvoraf:}\\&\frac{y_2}{y_1}=\frac{a^{x_2}}{a^{x_1}}=a^{x_2-x_1}\\\textup{og dermed:}\\&\frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=a^{\Delta x}\\\\&1+r_y=a^{\Delta x}\\\\&r_y=a^{\Delta x}-1 \end{array}

Formlen benyttes derfor til beregning af y-vækstraten for en x-tilvækst på \Delta x.


Skriv et svar til: Hvad bruges denne formel til

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.