Matematik

Hjælp til at forstå sammenhængen mellem to funktioner

19. januar 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil gerne have hjælp til at forstå sammenhængen mellem formen ekx og ax og sammenhæng mellem forskrift og graf. 

Jeg forstår ikke helt sammenhængen mellem dem. Det er lidt svært for mig. Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2020 af peter lind

Du skal bruge nogle almindelige potensregler. ekx = (ek)x = ax hvor a = ek


Svar #2
19. januar 2020 af maria2016

Ja hvad betyder så sammenhæng mellem de to funktioner ax= (ein*a ) = e In a*x 

Hvordan kan man forklarer sammenhængen.?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2020 af Anders521

#2 

Du har lavet en fejl. Det burde være ax= exp[ ln(ax) ] = exp[x·ln(a)] 

Skrivelsen ax betegner den eksponentielle udvikling, hvor grundtallet a ikke specificeret. Det er den ved ekx, hvor e betegner Eulers tal. Med ekx vil den tilhørende graf enten være stigende eller aftagende, afhængig af fortegnet af k.


Svar #4
21. januar 2020 af maria2016

Men hvordan er forskrift og grafen anderledes mellem de to funktioner. 


Skriv et svar til: Hjælp til at forstå sammenhængen mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.