Matematik

areal af kvadrat med sidelængde n+1

25. januar 2020 af ChristianLundGodko - Niveau: C-niveau

dette er den eneste opgave der er lidt sver hvis i ved det kan i være sød og skrive beregningen til hvordan i udregner tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llll}&A_{kvadrat}=s^2&\textup{hvor }s\textup{ er sidel\ae ngden} \\\\&A_{kvadrat}=(n+1)^2=n^2+2n+1&\textup{hvor } n+1\textup{ er sidel\ae ngden}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2020 af ringstedLC

Forstil dig et kvadrat med sidelængden og arealet A:

\begin{align*} A &= n^2 \end{align*}

Gør nu sidelængden én større:

\begin{align*} A &= (n+1)^2 \\ &= n^2+1^2+2n \;(\text{en af kvadrats\ae tningerne}) \end{align*}

Arealforøgelse:

\begin{align*} A_+ &= n^2+1^2+2n-n^2 \\&= 1+2n \end{align*}

For en anden gangs skyld; vedhæft et billede af opgaven, skriv hvad du har fundet ud af og hvad der giver dig problemer.


Skriv et svar til: areal af kvadrat med sidelængde n+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.