Matematik

Opstil en gaffelforskrift

25. januar 2020 af laurah89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa jeg sidder fast i denne opgave, med at opstille en gaffelforskrift. Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2020 af ringstedLC

Promillen starter med at være 0 og vokser med 0.6 pr. time i 2 timer. Herefter falder promillen med 0.2 pr. time. Det giver to lineære funktioner med to forskellige definitionsmængder.

\begin{align*} A_{prom.} &= \left\{\begin{matrix} ?\;,\;t_0<x\leq t_1\\ ?\;,\;t_1<x\leq t_2 \end{matrix}\right. \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2020 af StoreNord

Skærmbillede fra 2020-01-25 23-20-16.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2020 af ringstedLC

#1, rettelse:

\begin{align*} A_{prom.}(t) &= \left\{\begin{matrix} ?\;,\;t_0\leq t\leq t_1 \\?\;,\; t_1<t\leq t_2 \end{matrix}\right. \\ A_{prom.}(0)=0 &= 0.6\,t_0+b\Rightarrow b=0\;,\;t_0=0 \\ &= 0.6\,t_0\;,\;0\leq t \\ A_{prom.}(2) &= 0.6\cdot 2=1.2\;,\; t_1=2 \\ A_{prom.}(t>2) &= -0.2\cdot (t-2)+A_{prom.}(2) \\ &= (-0.2\,t+0.4)+1.2 \\ A_{prom.}(t>2)\geq 0 &\leq -0.2\,t_2+1.6 \\ t_2 &\leq 8 \\ A_{prom.}(t) &= \left\{\begin{matrix} 0.6\,t\;&,\;0\leq t\leq 2 \\-0.2\,t+1.6\;&,\;2<t\leq 8 \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Opstil en gaffelforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.