Matematik

funktioner

28. januar 2020 af smisch - Niveau: B-niveau

har en funktion som lyder f(x) =3x + 24

Får at vide at den omvendte funktion til f betegnes for g 

jeg skal så bestemme en forskrift for g 

jeg får det til :

g(x) = 1,5x + 12  - er det rigtigt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2020 af Anders521

# 0

Nej. Hvis f og g er hinandens inverse funktion, skal der gælde at f( g(x) ) = x = g( f(x) )


Svar #2
28. januar 2020 af smisch

er det så : g(x) = x - 24 / 3 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2020 af Anders521

# 2

Du har at f (g(x) ) = 3·(x -24/3) +24 = 3x - 24 + 24 = 3x ≠ x. Så svaret er nej


Svar #4
28. januar 2020 af smisch

Er du sikker på det ikke bliver = x ?? .. kan ikke se hvad det eller skal være 

altså :g(x) = (x - 24) / 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2020 af Anders521

# 4 

Se, dette er korrekt - du glemte bare parenteserne.


Svar #6
28. januar 2020 af smisch

super! - mange tak :) 


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.