Matematik

reducering af følgende 3xy (x + 1) -0,5 (6xy + 2) ?

30. januar 2020 af ChrisKristianSchmidt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt problemer med at få dette til at give mening

3xy (x + 1) -0,5 (6xy + 2) =

to ting jeg er lidt uklar på

1 når jeg har 3xy og skal gange det med x (fordi man skal gange ind i pankteserne) hvad skal eg så det eneste jeg kan får til at give mening er hvis jeg antager at der skal stå 1 foran x og jeg så ender med 4x og 3y

2 simpelt spørgsmål jeg bare ikke er 100% sikker på når eg ganger ind i panktesen skal jeg så gange 3xy med 1 eller lade 1 være en værdi for sig selv

tak derude


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2020 af peter lind

Det er ikke rigtig. 3xy(x+1) = 3xy*x+3xy = 3x2y + 3xy


Skriv et svar til: reducering af følgende 3xy (x + 1) -0,5 (6xy + 2) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.