Fysik

Laser i fysik - fotoner og energiforskel

02. februar 2020 af anonnym4321

Har brug for hjælp til disse to opgaver (gerne med forklaring): 


En helium-neon laser udsender lys med bølgelængden = 633 nm . Fotonerne kommer fra elektronspring mellem to stationære tilstande i neonatomerne.
a) Beregn energiforskellen mellem de to tilstande.

En laser af denne type til brug på skolen har en effekt på 2 mW.
b) Hvor mange fotoner udsender laseren hvert sekund?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2020 af mathon

          \small \small \begin{array}{lllll} a)\\&E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{633\; nm}=1.95867\; eV=3.13814\cdot 10^{-19}\; J \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af mathon

          \small \small \small \small \begin{array}{llllllll} b)\\&\frac{N}{t}\cdot E_{foton}=P_{laser}&&&&N\textup{ er antal fotoner} \end{array}


Skriv et svar til: Laser i fysik - fotoner og energiforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.