Matematik

BASISMAT 2 - DTU

03. februar 2020 af saliazou (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En venlig sjæl der vil hjælpe?

Der er givet ligningssystemet

x1 + (5 +2)x2 +2x3 +2x4 = 5 +2 +3

2x1 + (2 ·5 +5)x2 +5x3 +9x4 = 5 +2 ·2 +1

−x1 +5x2 −x3 +3x4 = −5 +4

3x1 −2x2 +2x3 −x4 = 5 +3 ·2 +8

Foretag i hånden fuldstændig reduktion af totalmatricen ved hjælp af Gauss-Jordan elimination.

Bestem den fuldstændige løsning til ligningssystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind

Første trin

træk 2*førstelinje fra 2 linje

Adder første og 3.ligning

træk 3 gange første linje fra 4 ligning


Svar #2
03. februar 2020 af saliazou (Slettet)

Jeg er nået hertil(se vedhæftede billede), men jeg er gået i stå, fordi jeg skal have 1 og 0' er i rækken

Vedhæftet fil:MAT 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2020 af peter lind

Du skal bare gøre som nævnt i #1. så får du 0'er i første søjle undtagen i første række

tip: Skriv skemaet op i et regneark og udfør beregningerne der.Det er meget nemmere


Svar #5
03. februar 2020 af saliazou (Slettet)

Kan du komme med et eksempel på hvordan du vil gøre med tallene,bare et eksempel. Fordi har nemlig prøvet, men det giver ikke 0 og 1 . Se vedhæftede. Jeg får 4 og -1

Vi skal regne i hånden, således at man kan se alle mellemregninger. 

Vedhæftet fil:basismat 2-ny.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2020 af peter lind

fratræk 2 gange første linje fra 2. linje give

0    1    1    5      -12

adder 1 linje til tredje linje

0    2    3     5     10

fratræk 3 gange første linje fra sidste linje

0   19   -4    7     -14

   


Skriv et svar til: BASISMAT 2 - DTU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.