Matematik

Mat opgave

03. februar 2020 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder lidt fast med denne opgave, nogen der kan hjælpe? ville være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det get nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2020 af PeterValberg

a) modellen er eksponentiel

y=b\cdot a^x

hvor b er startværdien (i dit tilfælde befolkningstt i 1960, målt i mio.)
a er den såkaldte fremskrivningsfaktor, hvor:

a=1+r

r er den såkaldte vækstrate, altså den procentvise konstante tilvækst/fald som decimal
hvis a > 1 er funktionen voksende, hvis 0 < a < 1 er funktionen faldende (aftagende)

b) Fordoblingskonstanten T2 bestemmes som:

T_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.