Matematik

cyklinden liter

07. februar 2020 af laer5308 - Niveau: 7. klasse

Dunken er 18 cm høj og radiusen er på 4 cm. Jeg skal regne ud hvor liter der er i den men jeg ved ikke hvordan please hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2020 af janhaa

18 cm = 0,18 m

4 cm = 0,04 m

V=\pi*r^2h=\pi*0,04^2*0,18\,(m^3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2020 af mathon

          \small \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{Rumgang:}&R_{\textup{cyl}}=h\cdot \pi \cdot r^2=\left (1.8\; dm \right )\cdot\pi \cdot \left (0.4\; dm \right )^2 \end{array}=0.908\; dm^3=0.908\;L


Skriv et svar til: cyklinden liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.