Matematik

Til år

09. februar 2020 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan regner man år om til sek er det 365 dage*12måneder*24timer*50 min*60 sek er det rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2020 af OliverHviid

På et minut går der 60 sek.

På en time går der 60 minutter: 60*60= 3600 sek.

På en dag går der 24 timer: 3600*24= 86400 sek.

På et år går der 365 dage: 86400*365= 31.536.000 sek.

NB. gælder kun hvis det ikke er skudår


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

1 år = 

365 dage =

365 * 24 timer =

365 * 24 * 60 min =

365 * 24 * 60 * 60 s


Svar #3
09. februar 2020 af hellokitty3

så får at regne 5,4 år skal jeg

5,4*365*24*60*60?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Eventuelt kan du bruge 365,25 i stedet for 365 hvis du vil tage højde for at ca. hvert 4. år er et skudår.


Skriv et svar til: Til år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.