Kemi

opvarmning

10. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

NH4HCO3 -> NH3 + CO+ H2O

A) Lav et skema for denne reaktion. Udfyld skemaet når det oplyses at vi har 67,9 g NH4HCO3

B) Brug idealgasloven til at finde ud af hvor meget hver af de tre gasser vil fylde, når temperaturen er 20 grader og trykket er 1 bar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2020 af mathon

Lav et skema som i
                                   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1936995


Svar #2
10. februar 2020 af Jamulla

ja, men hvordan regner du det ud? undtagen den opgave b, men de andre så jeg kan få en forståelse for det. Mange tak for din tid


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{udregninger:}&n_{basis}=\frac{m}{M}\\\\&m=\left (\textup{koefficient }\cdot n \right )\cdot M \end{array}


Svar #4
10. februar 2020 af Jamulla

og hvordan finder du frem til koefficient og n?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|}\hline&\mathbf{NH_4HCO_3}&\mathbf{NH_3}&\mathbf{CO_2}&\mathbf{H_2O}\\\hline \textup{masse}/g&67.9&14.6&37.8&15.5\\\hline\textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&79.056&17.031&44.009&18.015\\\hline\textup{antal mol}&0.859&0.859&0.859&0.859\\\hline\textup{koefficienter}&1&1&1&1\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2020 af mathon

koefficienter aflæses i raktionsligningen

             \small \small n=\frac{n_{\textup{basis}}}{\textup{koefficient}_{\textup{basis}}}\cdot \textup{koefficient}


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{llll} &V_{NH_3}=V_{CO_2}=V_{H_2O}=\frac{\left (0.859\; mol \right )\cdot \left ( 0.083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( (273.15+20) \; K \right )}{1.0\; bar} \end{array}


Svar #8
10. februar 2020 af Jamulla

Mange tak, men hvordan aflæser du koefficienter?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2020 af mathon

 1 NH4HCO3  \small \longrightarrow  1 NH3 + 1 CO+ 1 H2O


Skriv et svar til: opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.