Kemi

Volume

10. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Jern reagerer med dihydrogensulfat og der dannes dihydrogen (gas) og jern(II)sulfat. 

a) opskriv reaktionsligningen og afstem den

Fe + H2SO4 -> FeSO4 + H2 (mangler bare at afstemme den)

b) hvis der anvendes 24,5 g jern og 32,6 g dihydrogensulfat, hvilken af de to reaktanter vil så være den begrænsende faktor (svaret skal begrundes)

c) find massen af hver produkterne. 

d) hvad er volumen af dihydrogen ved et tryk på 0,98 bar og en temperatur på 19,7 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2020 af mathon

c)

              \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|}\hline&Fe&H_2SO_4&FeSO_4&H_2\\\hline \textup{masse}/g&24.5/18.5&32.6&50.4&0.7\\\hline\textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&55.845&98.079&151,908&2.016\\\hline\textup{antal mol}&0.439/0.332&0.332^*&0.332&0.332\\\hline\textup{koefficienter}&1&1&1&1\\\hline \end{array}

              \small \small ^*\textup{i underskud (begr\ae nsende faktor)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2020 af mathon

d)

       \small \begin{array}{llll} &V_{H_2}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}\\\\&V_{H_2}=\frac{\left (0.332\; mol \right )\cdot \left ( 0.083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( (273.15+19.7) \; K \right )}{0.98\; bar} \end{array}


Skriv et svar til: Volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.