Matematik

opgave med andengradspolynomium

11. februar 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan vil man lave følgende opgave a)?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: andengradspolynomier.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll}a)\\&\textup{faktoriseret ligning:}&y=a\cdot (x-0)\cdot (x-3.7)\\\\&\textup{toppunktet er:}&(1.85;5.5)\\\\&\textup{hvoraf:}&5.5=a\cdot 1.85\cdot (1.85-3.7)\\\\&&a=-\frac{2200}{1369}\\\\&\textup{parabel:}&f(x)=-\frac{2200}{1369}x^2+\frac{220}{37} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2020 af mathon

                 \small \small \small \small \small \begin{array}{llll}b)\\&\textup{arealet af feltet M:}&A_M=\left |\int_{2.3}^{3.1}\left (-\frac{2200}{1369}x^2+\frac{220}{37} \right )\mathrm{d}x \right | \end{array}


Svar #4
11. februar 2020 af Stjerneskud2016

Tak. Jeg forstår det nu 

Vil det sige at man i ligningen kun har værdierne for a, b og x men ikke for c. Er det fordi man ikke behøver det?

mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2020 af mathon

En parabel gennem (0,0)
har altid ligningen
                                 \small \small f(x)=ax^2+bx\qquad \textup{eventuelt med b = 0}


Skriv et svar til: opgave med andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.