Kemi

Antal atomer

11. februar 2020 af anne883d (Slettet) - Niveau: A-niveau

Udregn antallet af aluminumatomer i 7,0 g aluminumoxid Al2O

Har beregnet antal mol: Al2O3, men er lidt udsikker på hvordan jeg skal komme videre herfra


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2020 af mathon

1 mol indeholder altid NA = 6.02214·1023 enheder.

\small \textup{antal atomer:} \quad N=n\cdot N_A


Svar #2
11. februar 2020 af anne883d (Slettet)

ja, men er n(Al2O3) lig med n(Al)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2020 af mathon

    Nej.


Svar #4
11. februar 2020 af anne883d (Slettet)

men hvordan finder jeg så forholdet mellem disse? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{lll} \textup{antal mol Al:}&n(Al)=2\cdot n(Al_2O_3)=2\cdot \frac{7.0\; g}{26.982\; \frac{g}{mol}}=0.518864\; mol\\\\ \textup{antal atomer Al:}&N=(0.518864\; mol)\cdot \left ( 6.02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )=3.125\cdot 10^{23} \end{array}


Skriv et svar til: Antal atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.