Matematik

Bestem skalarpunktet af vektorer

18. februar 2020 af m1564 - Niveau: B-niveau
Hej!
Jeg har svært ved at regne skalarpunktet af disse to vektorer i billedet vedhæftet nedenunder.
Jeg kender godt til formlen man bruger, når man bestemmer skalarpunkt - men er ikke helt med på hvordan jeg skal regne, når der indgår t i vektorerne.
Håber i kan hjælpe!
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2020 af PeterValberg

t er jo blot et tal, du ikke kender....

\binom{t^2}{2}\cdot\binom{\tfrac1t}{\tfrac{t}{2}}=t^2\cdot\tfrac1t+2\cdot\tfrac{t}{2}=2t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem skalarpunktet af vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.