Matematik

Renter og ekspotionelle funktioner

20. februar 2020 af sarajnsn (Slettet) - Niveau: C-niveau

har virkelig brug for hjælp til denne opgave, håber nogle kan hjælpe

pdf er lagt


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af AMelev

                   

Generelt for eksponentielle funktioner: f(x) = b·ax.
b=f(0) og a er fremskrivningsfaktoren. a = 1 + r, hvor r er vækstraten (den %-vise tilvækst).
Dvs. r = a - 1 og dermed rf = rh = 0.2 = 20% og rg = 0.4 = 40%. Er det ikke klart, at den funktion med størst %-vis tilvækst vokser hurtigst? Altså, jo større r og dermed jo større a, des stejlere graf. 
Prøv ud fra dette at koble de enkelte grafer til deres forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2020 af mathon

De to funktioner der skæres på y-aksen er A og B
hvor
               \small \begin{array}{llll}&A\textup{:}&g(x)=6\cdot 1.4^x&\textup{hurtigst voksende}\\\\&B\textup{:}&h(x)=6\cdot 1.2^x \end{array}


Skriv et svar til: Renter og ekspotionelle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.