Matematik

Funktionen

22. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)=2x^2-3x+k. det oplyses at grafen for f går gennem (2,5)

a) bestem konstanten k 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af ringstedLC

Skriv en meget bedre overskrift i din næste tråd og beskriv, hvad du har fundet af og hvilke problemer du har. SP er ikke (eller bør ikke) være en regnemaskine, hvor man bare indsætter sine opgaver.

\begin{align*} P:(P_x,P_y)&=(2,5) \\ f(x)&=P_y = 2\,{P_x}^2-3\,P_x+k \\k&=\;? \end{align*}


Svar #2
22. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet)

Var for hurtigt ved tasterne men har brug for hjælp til hvordan den kan løses og ikke regnes self :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} &y=2x^2-3x+k\\\textup{denne sammenh\ae ng}\\\textup{er opfyldt for:}&y=5\; \textup{ og }x=2\\\\&5=2\cdot 2^2-3\cdot 2+k\textup{ ...} \end{array}

.

som er nøjagtig det samme som i #1, men med en 'lidt anden' notation.


Skriv et svar til: Funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.