Kemi

Aktuelle stofmængdekoncentrationer

25. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Betragt en opløsning, som både indeholder CaCl2 og AlCl3. De to stoffers formelle stofmængdekoncentationer er henholdvis 0,020 M og 0,030 M. 

Angiv de aktuelle stofmængdekoncentrationer af alle ionerne i opløsning?

Har jeg forstået det rigtigt at jeg først skal finde ud af det på Ca og Cl2 og bagefter Al ogCl3? så jeg ligesom deler dem op eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llr}\textup{For letopl\o selige}\\\textup{salte g\ae lder:}\\&\left [ Ca^{2+} \right ] =c(CaCl_2)=&0.020\; M\\\\&\left [ Al^{3+} \right ]=c(AlCl_3)=&0.030\; M\\\\&\left [ Cl^- \right ]=2\cdot c(CaCl_2)+3\cdot c(AlCl_3)=2\cdot \left ( 0.020\; M \right )+3\cdot (0.030\; M)=&0.130\; M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2020 af mathon

...som gennemgået et par gange.


Svar #3
26. februar 2020 af Jamulla

#1

             \small \begin{array}{llr}\textup{For letopl\o selige}\\\textup{salte g\ae lder:}\\&\left [ Ca^{2+} \right ] =c(CaCl_2)=&0.020\; M\\\\&\left [ Al^{3+} \right ]=c(AlCl_3)=&0.030\; M\\\\&\left [ Cl^- \right ]=2\cdot c(CaCl_2)+3\cdot c(AlCl_3)=2\cdot \left ( 0.020\; M \right )+3\cdot (0.030\; M)=&0.130\; M \end{array}

Havde lavet opgaven efter, som du viser her men var i tvivl om det var sådan eller, hvor jeg skal finde på hver enkelt


Skriv et svar til: Aktuelle stofmængdekoncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.