Matematik

Løs ligningen g( f (x)) =1 uden oplyst g(x)

27. februar 2020 af Gymnafji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med opgaven som ses på billedet. 

Jeg har løst delopgave a) til at være =2

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal lave delopgave b), altså g(f(x))=1  da jeg ikke har formlen for g(x). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2020 af janhaa

b)

g(f(x)) =  1

g(2) = 1

f(x) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2020 af Soeffi

#0. Du skal forestille dig, at du har f(x) ud af første-aksen...

Vedhæftet fil:1940248.png

Svar #3
27. februar 2020 af Gymnafji (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg så skal bruge f(x)=x^2-5x+8 til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Så har du f(x) = 2, hvilket er det samme som x2 - 5x + 8 = 2, hvilket er en andengradsligning, som du løser.


Skriv et svar til: Løs ligningen g( f (x)) =1 uden oplyst g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.