Matematik

Fysik opgave HJÆÆÆLP

27. februar 2020 af nulle6876 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave som lyder sådan.

Vi tænker os, at vi kaster en sten vandret ud over en isbelagt sø. Stenen glider hen over isen og opbremses herved med accelarationen -1,2 ((m)/(s^(2))). Stenen glider 175 meter inden den ligger stille 
a. Hvor stor var begyndelsesfarten?

facit skal give 20,5

håber der nogen der kan hjælpe da jeg har brugt alle formler og metoder, men jeg får ikke det rigtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2020 af peter lind

s = ½*a*t2+v0*t


Svar #2
27. februar 2020 af nulle6876

jeg får det til det her

s = 0.5*9.82*−2+0*175 ? −9.82


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2020 af peter lind

a=-½m/s2


Svar #4
27. februar 2020 af nulle6876

det stemmer ikke 

((0.5*175)/(−(1.2)^(2))) = −60.7639


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2020 af peter lind

Du mangler v0*t


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. februar 2020 af Soeffi

#0. 

Du har formlen for distancen:

s(t)=0,5\cdot a\cdot t^2 + v_0\cdot t

og formlen for farten:

v(t)=a\cdot t + v_0

Du kender s(ts) = 175 m og a = -1,2 m/s2. Her er ts det tidspunkt, hvor stenen står stille. Minustegnet foran accelerationen skyldes, at der er tale om en opbremsning. Du skal finde v0, men for at gøre det, så skal du først finde ts. Du ved, at farten er 0 for ts, Den sidste formel giver derfor:

0=a\cdot t_s + v_0\Rightarrow t_s=-\frac{v_0}{a}

Dette indsættes i den første formel:

s(t_s)=0,5\cdot a\cdot \left ( -\frac{v_0}{a}\right )^2 + v_0\cdot \left (-\frac{v_0}{a}\right )\Rightarrow

s(t_s)=-0,5\cdot \frac{v_0^2}{a} \Rightarrow

v_0 = \sqrt{-2\cdot a \cdot s(t_s)} \Rightarrow

v_0 = \sqrt{-2\cdot (-1,2\;m/s^2) \cdot 175\;m} =20,49\;m/s


Svar #7
28. februar 2020 af nulle6876

tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2020 af Soeffi

#6...men for at gøre det, så skal du først finde eller eliminere ts...

Skriv et svar til: Fysik opgave HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.