Matematik

Nogle ideer til hvordan disse opgaver løses??

29. februar 2020 af KomMedDet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af mathon

                                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2020 af mathon

Højden på hypotenusen er mellemproportional mellem de to stykker, hvori den deler hypotenusen (folkeskolegeometri):

                         \small \small \begin{array}{llll} &h^2=c\cdot (5-c)\\\\&2^2=c\cdot (5-c)\\\\&c^2-5c+4=0\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2020 af mathon

eller
                        \small \begin{array}{llllll} &\Delta CAD \thicksim \Delta BCD\\\\ &\frac{\left | CD \right |}{\left | BD \right |}=\frac{\left | AD \right |}{\left | CD \right |}\\\\&\frac{2}{5-c}=\frac{c}{2}\\\\&(5-c)\cdot c=4\\\\&5c-c^2=4\\\\&c^2-5c+4=0\textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: Nogle ideer til hvordan disse opgaver løses??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.