Matematik

Faktoriser tæller og nævner

29. februar 2020 af Tildetille (Slettet)

Opgaven: Faktoriser i tæller og nævner og forkort brøken. 

(4x^2+4x\cdot y+y^2)\div(4x^2-y^2)
Jeg ved at jeg skal bruge kvadratsætningerne, men jeg kan ikke gennemskue hvordan jeg skal anvende dem :) Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af mathon

                      \small \frac{(2x+y)^2}{(2x+y)\cdot (2x-y)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2020 af mathon

                     \small \small \frac{\cancel{(2x+y)}\cdot (2x+y)}{\cancel{(2x+y)}\cdot (2x-y)}


Skriv et svar til: Faktoriser tæller og nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.