Matematik

Inverse funktioner

04. marts 2020 af K22 - Niveau: A-niveau

Hvordan skal man løse opgave b)?. Jeg fik x = 2 i a).


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2020 af Soeffi


Svar #2
04. marts 2020 af K22

Men hvordan ved man, at der er ligningen f(x) = 2, som man skal løse? Kan du prøve at uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2020 af Soeffi

#2. Du ved fra grafen, at g(f(x)) = 1 ⇔ f(x) = 2. Fra funktionsforskriften til f ved du, at f(x) = 2 ⇔ x2 - 5x + 8 = 2 

⇔ x2 - 5x + 8 = 2 ⇔ x2 - 5x + 6 = 0 ⇔ x = 5/2 ± (1/2)·√25-24 ⇔ x = 5/2 ± 1/2 ⇔ x = 2 ∨ x = 3.  


Skriv et svar til: Inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.