Matematik

Hvad er sandsynligheden for at punktet ligger i det farvede område?

05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En stor cirkel har en radius på 5. Inden i den store cirkel er en mindre cirkel med en radius på 3. Et punkt i den store cirkel vælges tilfældigt. Det hele er skitseret på figuren.
Hvad er sandsynligheden for at punktet ligger i det farvede område?

der skal svares i procent.

forklar gerne + svar 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2020 af peter lind

Det er -forholdet mellem arealerne af det røde område og arealet af den store cirkel


Svar #3
05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet)

ja men hvad med svaret?..


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2020 af peter lind

er du i tvivl om hvordan du skal regne det ud ?


Svar #5
05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet)

yes


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2020 af peter lind

s arealet af den store cirkel

l arealet af den lille cirkel

forholdet   (s-l)/s


Svar #8
05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet)

er det så bare 64% er ikke sikker


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2020 af janhaa

#8

er det så bare 64% er ikke sikker

P=16/25=0,64 = 64 %


Svar #10
05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet)

så ja?


Skriv et svar til: Hvad er sandsynligheden for at punktet ligger i det farvede område?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.