Fysik

Fysik

06. marts 2020 af ayse04008210 - Niveau: C-niveau

Hej alle har brug for hjælp i fysik. og spørgesmålet lyder sådan:

En klods på 1,8 kg. aluminium har en temperatur på 241,9 grader Celsius. Aluminiums smeltepunkt er på 660 grader Celsius. Man begynder at varme klodsen op. Efter at aluminiumen er begyndt at smelte fortsætter man med at tilføre varme indtil ALT aluminiumen er smeltet. Til slut er alt aluminiumen flydende ved 660 grader. Hvor meget energi har man tilført klodsen med aluminium. (Angiv svaret i Kilojoul, KJ)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2020 af mathon

Beregn engergien forbrugt til opvarmning af aluminiumen.

Beregn engergien forbrugt til smeltning af aluminiumen.

Beregn summen.


Svar #2
06. marts 2020 af ayse04008210

altså hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2020 af mathon

                  Etotal = Eopvarmning + Esmeltning

                  Etotal = m·cAl·ΔT + m·Lsmelt

                      Etotal = (1.8 kg) · (0.90 kJ/(kg·K)) + (390 kJ/kg)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2020 af mathon

korrektion:

                      Etotal = (1.8 kg) · (0.90 kJ/(kg·K))·ΔT + (390 kJ/kg)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2020 af mathon

              Etotal = (1.8 kg) · ((0.90 kJ/(kg·K))·ΔT + (390 kJ/kg))


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.