Matematik

Karl korthus

11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Opg 2.1 Hvad skal man regne ud

Svar #1
11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2020 af Soeffi


Svar #3
11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvad med opg 2.3 forstår ikke hvad man skal skrive eller svar på

Svar #4
11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2020 af Mathias7878

I opgave 2.3 skal du løse ligningen

\frac{n(3n+1)}{2} = 2'00

mht. n. Der skal stå 200 på højresiden. 

- - -

 

 


Svar #6
11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så er 200 det rigtige svar

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2020 af Mathias7878

Nej. Du skal løse den ligning, jeg har opstillet i #5. Jeg tænker, at det er med hjælpemidler, da du går i niende klasse, så du kan løse den med en lommeregner. 

- - -

 

 


Svar #8
11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Okay hvad skal jeg så sige hvis jeg har regnet de 200

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2020 af PeterValberg

Du kan finde en besvarelse af opgaven < HER >
(du skal bare lige scrolle lidt ned på siden)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
12. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det så n·(3·n+1) = 2·200

Men hvorfor gange 2

Svar #11
12. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2020 af PeterValberg

(n·(3n + 1))/2 = 200
n·(3n + 1) = 200·2    begge sider ganges med 2 for at undgå en brøk på venstre side
n·(3n + 1) = 400
3n2 + n = 400
3n2 + n - 400 = 0

hvilket er en andengradsligning, der løses med den generelle løsningsformel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
12. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Opg 2.2

Hvordan kommer man frem til svare 2×n

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. marts 2020 af Soeffi

#13. Bemærk de røde kort...

Antallet af etager er lig med n. De røde kort er de, der rører bordet. Det ses at:
n = 1, antal røde kort = 2
n = 2, antal røde kort = 4
n = 3, antal røde kort = 6

Sammenhængen er ud fra dette: Antal kort, der rører bordet = 2·n. (Bemærk: det er ikke noget matematisk bevis).


Svar #15
12. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvordan løses opg 2.3

n(3n+1):2= 200

n(3n+1)2*200=400

n(3*n+1)=400        

hvorfor skal man 3*n når der står 3n


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. marts 2020 af Soeffi

#15.

#12. ...(n·(3·n + 1))/2 = 200...
3·n2 + 1·n + (-400) = 0
hvilket er en andengradsligning, der løses med hensyn til n ved hjælp af generelle løsningsformel...

3·n2 + 1·n + (-400) = 0. 
Diskriminant: 1 - 4·3·(-400) = 4801.
Dette giver løsningen:
n = -1/(2·3) ± (1/(2·3))·√4801 ⇔
n = -1/6 ± (1/6)·√4801 ⇔
n = (-1/6)·(1 + √4801) ∨ n = (1/6)·(√4801 -1) ⇔
n ≈ −11,7 ∨ n ≈ 11,4 (afrundet til 1 decimal).


Svar #17
12. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Karl korthus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.