Matematik

Matematik aflevering Karls korthuse

05. marts 2020 af bruhmomentbruh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Det er første gang jeg bruger denne hjemmeside så jeg håber ikke, at jeg bryder nogle regler.

Spørgsmålet lyder:

Karl kan bruge udtrykket n(3n+1)/2 til at beregne, hvor mange kort han i alt skal bruge til at bygge et korthus med n etager.
Hvor mange etager kan der blive i korthuset, hvis han har 200 kort

Jeg kan gætte mig frem, men min lærer ønsker en forklaring på hvordan jeg havde regnet det. Det ville være en stor hjælp. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af PeterValberg

Hvor mange etager kan der blive i korthuset, hvis han har 200 kort

Hvis jeg læser dit indlæg korrekt, så kan antallet af kort, der skal bruges til
at bygge et korthus på n etager, beregnes som:

antal kort = n(3n+1)/2

Så hvis du ved, at du har 200 kort og skal bestemme,
hvor mange etager, der kan bygges, så skal du løse ligningen:

200 = n(3n+1)/2
400 = n(3n + 1)
400 = 3n2 + n
3n2 + n - 400 = 0

det er en andengradsligning, som du løser med den generelle løsningsformel
(der bliver to løsninger, en positiv og en negativ, sidstnævnte kan du kassere,
da du ikke kan bygge et korthus med et negativt etagetal)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2020 af Soeffi


Skriv et svar til: Matematik aflevering Karls korthuse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.