Matematik

Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

12. marts 2020 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj. Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Opgaven her er UDEN hjælpemidler:). Tak på forhånd

Vedhæftet fil: wertyuio.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af PeterValberg

Se video nr. 30 på denne videoliste < LINK >
du kan "spole frem til" omkring 3:25

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2020 af mathon

kvadratkomplettering
giver:

          (x2 + 2·x·1 + 12) - 12 + (y2 - 2·y·3 +32) - 32 = 15

          (x + 1)2 + (y - 3)=15 + 1 + 9

          (x - (-1))+ (y - 3)= 52    til sammenligning med standardformlen

          (x - a)+ (y - b)= r2          med centrum C = (a,b) og radius r.


Svar #4
12. marts 2020 af NW12

Jeg forstår det ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2020 af ringstedLC

Du skal gøre noget ved ligningen for at få den på den form, der giver dig centrum og radius.

x2 + 2x + 12 + y2 - 6y + 32 = 15 + 12 + 32

(x + 1)2 + (y - 3)2 = 25 = 52

a2 + 2ab + b2 = (a + b)2


Skriv et svar til: Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.