Matematik

Sandsynlighed

12. marts 2020 af naturvidenskaberfedt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvem kan hjælpe med den vedhæftede opgave? 

Vedhæftet fil: sand 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. marts 2020 af naturvidenskaberfedt (Slettet)

.


Svar #3
13. marts 2020 af naturvidenskaberfedt (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2020 af Soeffi


Svar #5
16. marts 2020 af naturvidenskaberfedt (Slettet)

Tak kan du hjælpe med en anden opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2020 af Soeffi

#5. Ja!?


Svar #7
16. marts 2020 af naturvidenskaberfedt (Slettet)

Filen er vedhæftet :-). 

Vedhæftet fil:sand 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2020 af Soeffi

#8. 

Som jeg forstår det, så er der 2000 personer, som kan være morderen. Af disse 2000 har 4% morderens blodtype, dvs. den anklagede er een blandt 80 mulige mordere.

Sandsynligheden for, at den anklagede er morderen givet, at han har den rigtige blodtype, er derfor:

P(\overline{H}|E)=1/80=0,0125=1,25 \%


Svar #10
17. marts 2020 af naturvidenskaberfedt (Slettet)

Hej Soeffi.

Hmm, jeg har selv fået svaret til 1,19 % ved at bruge en lidt mere "kompleks" fremgangsmåde.

Kunne du måske hjælpe med a)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. marts 2020 af Soeffi

#10. For mig at se, så er det den komplementære hændelse til b).

Hvordan har du regnet dit ud?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2020 af Soeffi

#11. Betragt tegningen. Den viser alle de mulige mordere. Af disse er een morderen og vedkommende er en blandt 80, der har blodtypen. 1920 af dem har ikke blodtypen. 79 er uskyldige, men har blodtypen.

Man får heraf følgende sandsynligheder:

P(H|E)=79/80\approx 0,988   (uskyldig forudsat blodtype er forkert)
P(\overline{H}|E)=1/80\approx 0,0125   (skyldig forudsat blodtype passer)
P(E|H)=79/1999\approx 0,0395   (blodtype passer forudsat han er uskyldig)
P(\overline{E}|H)=1920/1999\approx 0,960   (blodtype forkert forudsat han er uskyldig)
P(\overline{H}|\overline{E})= 0   (skyldig forudsat blodtype er forkert)
P(\overline{E}|\overline{H})= 0   (blodtype er forkert forudsat, at han er skyldig)

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. marts 2020 af Soeffi

#12. Rettelse...:
P(H|E)=79/80\approx 0,988   (uskyldig forudsat blodtype passer)

Jeg glemte:

P(H|\overline{E})=1   (uskyldig forudsat forkert blodtype)
P(E|\overline{H})=1   (rigtig blodtype forudsat skyldig)


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. marts 2020 af Soeffi

#13. Det ses at... 

P(\overline{A}|B)=1-P(A|B)


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.