Geografi

Excentriciteten i vor tid

13. marts 2020 af Muffen101 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jordbanens nuværende excentricitet er 0,017, men varierer mellem tæt på 0 og 0,06 i en periode på 100.000 år. 

Du skal bruge følgende oplysninger:
Excentriciteten er 0,017.
Jordens middelafstand fra Solen er 149.597.870 km.

Du skal bruge formlerne:
Middelafstanden x (1 – excentriciteten)
Middelafstanden x (1 + excentriciteten)

Beregn de to afstande og forskellen på den længste og korteste afstand Jorden er på Solen i løbet af et år i vor tid.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Mindste afstand = 149.597.870 km * (1 - 0,017) = ..... km

Største afstand = 149.597.870 km * (1 + 0,017) = ..... km

Beregn forskellen ved at tage den største og derfra trække den mindste afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2020 af ringstedLC

Excentriciteten er en værdi for hvor tæt på en cirkel, jordbanen (Jordens bane om Solen) er. Banen er en ellipse. En cirkel er en ellipse med excentriciteten = 0.


Skriv et svar til: Excentriciteten i vor tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.