Matematik

sandsynlighed binominalfordeling

15. marts 2020 af slettetbruger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er i tvivl om hvordan jeg løser denne her opgave, især c'eren. 

a)
Nulhypotese: 
Vores H0 er at ca. 75% af blomsterne er rødviolette og at de resterende 25% derfor er hvide. 

b)
Vi forventer derfor at i en stikprøve på 1000 blomster, vil 750 blomster være rødviolette og 250 vil være hvide. 

c) 

binomialTest(1000, ?? tosidet);

det her er sådan jeg har forsøgt at løse den, er lidt i tvivl omkring om min nulhypotese er rigtig og hvordan man opstiller sådan en, og hvad jeg skal sætte ind i binomialTest udregningen.

På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: opg 10 hypotese.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Anvend dit CAS. Hvis du bruger Wordmat har den indbygget en funktion der hedder Binomial-Fordeling 


Svar #2
15. marts 2020 af slettetbruger (Slettet)

Ja, ved godt jeg skal bruge CAS, men er i tvivl om hvad jeg skal skrive ind. Jeg forstår ikke opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2020 af peter lind

Du skal gå ind på binomialfordelingen for n=1000, p = 0,75 og x =   det tal.  som dit test har fået  Se om P(X<x) mindre end p/2 eller P(X>x)<p/2 hvor p er testniveauet


Skriv et svar til: sandsynlighed binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.